Zöldbab "csõben", fasírt is sütõben sütve
sponsored links
Mert ugye a csõben is a sütõben, ezt az elnevezést a gratin, ill. gratinírozott helyett használjuk. A zöldbab a lehetõ legegyszerûbb módon készült, a sós vízben nem túl puhára fõtt zöldbabot leöntöttem joghurt, kevés tejföl és egy tojás keverékével, sütõben addig sütöttem, míg az öntet megszilárdult.
A fasírthoz fél kiló darált pulykacombhúshoz két egész tojást, két kis fej aprított hagymát, három gerezd összenyomott fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, pirospaprikát és petrezselymet kevertem. Végül a szokásos zsemle vagy kenyér helyett kb. három evõkanál darált zabpelyhet gyúrtam bele fokozatosan, annyit, hogy nem kemény, de jól formázható massza legyen. Zabpehellyel már máskor is csináltam fasírtot, de akkor azt nem daráltam meg, hanem helyette egy idõre vízbe-tejbe áztattam. Úgy érzem, így, a darálttal jobb.
Általában a fasírtot vagy egyben, rúdban sütöm sütõben, ha pedig kis ...